Ruimte

Ruimte

Klussen - Foto: Anita van SchieveenSoms gebeuren er zoveel mooie dingen dat het niet in een blog te vatten is. Maar als die mooie dingen er ook voor zorgen dat er geen tijd is om erover te schrijven, dan wordt het een beetje stil. Ik schrijf dan ook een paar losse blogs komende tijd, om alles de woorden te geven die ze verdienen.

Ook al is een huis een thuis, het wordt wel een beetje krap als je met zijn tweeën op een klein oppervlak woont én veel boeken hebt. Dus werd het tijd om te zoeken naar een nieuw thuis.

Meer ruimte voor onze boeken dus. Uiteraard wilden we weer een tuin! En een badkamer met een raampje. Ja, iedereen heeft zo zijn woonwensen 🙂 We hebben rondgekeken in een aantal wijken en ingeschat of we ons ergens prettig zouden voelen.

Ons nieuwe huis voelde meteen goed, ook al moest er best veel aan gebeuren. Toch zorgt het klussen ervoor dat het elke dag meer eigen wordt. Veel dank aan onze familie en vrienden voor het helpen hierbij en driedubbele dank aan onze ouders die echt bergen werk hebben verzet!

Prikneus - Foto: Anita van SchieveenInmiddels is het grote genieten begonnen. Want ruimte hebben we niet alleen binnen, maar ook buiten! De compleet betegelde tuin ongemoeid laten was natuurlijk geen optie. De eerste tegel verdween al snel toen ik een rozenstruik van mijn nichtje kreeg. Nu is er een moes- en kruidentuingedeelte aan de ene kant en een sierplantengedeelte aan de andere kant. De munt heeft zelfs een eigen vak gekregen!

We hebben ook een huismerel, te herkennen aan een uitstekende veer onder zijn vleugel. Die kwam zelfs al langs toen er nog niets te beleven was in onze tuin, heel leuk. Hij is absoluut niet bang en zingt prachtig. Ik heb zelfs meegemaakt dat er een ekster naast hem op de schutting kwam zitten die hem stilletjes aan zat te kijken. Je zag de ekster denken “uitslover”. Van mij mag hij. Onze merel is immers een van de redenen dat ook ons nieuwe huis heel snel als thuis voelde!

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.