Ode aan opa

Ode aan opa

Laat ik het maar meteen zeggen: ik ben trots op mijn opa!

Negentig jaar, dat worden er wel meer. Maar hoeveel daarvan Skypen met hun kleindochter? Vinden Linux interessanter dan Windows? En hoeveel geven presentaties over OpenOffice? Ik vind het behoorlijk uniek.

Twee jaar geleden heeft hij zijn levensverhaal geschreven. Ik heb dit toen geredigeerd en opgemaakt. Een behoorlijk boekwerk, want hij heeft niet alleen veel meegemaakt, zijn geheugen is ook nog prima, dus er kwamen veel anekdotes van vroeger naar boven. Sommige verhalen kenden zijn kinderen nog niet eens. Heel waardevol om die passages nog met hem te kunnen bespreken.

Ik heb nu mogelijk een beeld geschetst van iemand die de hele dag achter de computer zit. Dat klopt gelukkig niet. Als het weer het enigszins toelaat gaat hij elke dag wandelen. Op dinsdagochtend zwemt hij al jaren mensen voorbij die twintig jaar jonger zijn.

Ja, ik ben trots op mijn opa. En ik hoop dat ik daar nog jaren van mag genieten!

 

Eén reactie

  1. Ja, ja… ik ken jouw Opa. We hebben samen gewerkt op het Branch kantoor in Eindhoven . Hij bij de Technische Dienst en ik bij de administratie. Een unieke man met een zeer sterke eigen mening.

    Dolph Heideman

Reacties zijn gesloten.