Dankbaar voor 2016

Dankbaar voor 2016

Eekhoorn - Foto: Anita van SchieveenTerugkijkend op dit mooie jaar moet ik toegeven dat ik weinig moois hier gedeeld heb. Gek genoeg ontstonden de blogs wel in mijn hoofd. Omdat ik probeerde in mijn vrije tijd minder online te zijn, kwamen ze echter niet hier terecht. Toch wilde ik als een soort persoonlijk jaarverslag even stil staan bij alles waar ik dankbaar voor ben.

Januari begon samen in ons eigen huis, onze eerste jaarwisseling hier. Ik herinner me dat we op zolder stonden, genoten van het uitzicht en ik enorm gelukkig was dat ik daar stond met deze man.

In februari gingen we met een leuk gezelschap naar Vlindorado, namelijk met mijn schoonouders, mijn eigen ouders en de ouders van mijn schoonzus. Uiteraard ook met met mijn zwager en schoonzus zelf. Dit alles ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder. Leuk hoe al die ouders van ons matchen!

Mijn lieve opa werd in maart 94 jaar en een paar weken later gingen mijn vriend en ik een midweekje naar de Veluwe. Daar probeerde ik mijn nieuwe camera uit op een model dat elke dag langskwam (of een vriendje stuurde, dat kan natuurlijk ook), de eekhoorn die verslaafd was aan de vetbollen in de struiken. Verder heerlijk gelezen die week en ook genoten van een bezoekje van mijn tante die daar in de buurt woont.

In april ben ik met mijn ouders naar “onze” molen De Vriendschap in Weesp geweest. Hier kwam ik als kind regelmatig en met vele molenaars als voorouder voel ik me er thuis. Maar dat is wel een beetje ironisch met een glutenintolerantie… Toch wilde ik er graag een keer fotograferen, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. In een korenmolen stuift het meel natuurlijk enorm rond, dus als je inademt is het onvermijdelijk dat er meel op je tong komt, wat je vervolgens inslikt. Er ging dus een stofmasker op met een sjaal eroverheen en thuis ging alle kleding meteen de was in. Maar ik heb mijn foto’s! En ik werd er heel blij van, zelfs de molenaar was nog dezelfde als vroeger.

In de meimaand genoten we gewoon van het mooie weer 🙂

Juni bracht ons een nieuwe badkamer, omdat de lekkage van de vorige badkamer niet structureel op te lossen was zonder een halve renovatie. Daarom een hele verbouwing, maar het werd wel precies de badkamer waar we van droomden en ook door vaklui gemaakt. Ja, Arma Keukens en Sanitair, jullie verdienen reclame hier!

In juli mocht ik een van de bruidsmeisjes zijn op de prachtige bruiloft van mijn zwager en schoonzus, waar het christendom, de islam en het hindoeïsme op een prachtige manier verweven werden in de ceremonie. Het was een bijzondere dag op een bijzondere locatie.

Terwijl een groot deel van Nederland op vakantie was, bleven wij gewoon werken. In augustus geen spannende dingen dus, maar van een verjaardagsfeestje van mijn nichtje en tante en van een mooie, lange fietstocht werd ik ook al blij.

September startte met het ingaan van mijn vaste contract. Hard voor gewerkt en heel blij mee! Ook bezochten we deze maand Den Haag en Scheveningen. Het Escher-museum stond al jarenlang op mijn wensenlijstje en een strandwandeling is altijd een blijmaker. Zeker met het weer dat we toen hadden. En de haring was hemels 🙂

Na maanden voorbereiding was er in oktober onze eerste familiedag. Bedoeld voor alle nazaten van mijn opa en oma aan moeders kant. Op het laatste moment moesten we nog van locatie wisselen door onvoorziene omstandigheden, maar iedereen was flexibel. En wat was het leuk! Behalve dat mijn lieve medeorganisator die dag ziek in bed lag. Een reden te meer om er een vervolg aan te geven.

November was een maand waarin we veel bezig waren met het huis. En soms zijn een paar gezellige bezoekjes al genoeg om er toch een mooie maand van te maken.

December, feestmaand. Eerst Sinterklaas natuurlijk, met mijn ouders bij mijn opa. En met heel veel gedichtjes! Ik word er steeds beter in om die te schrijven en het was leuk om te merken dat mijn moeder stiekem trots was op wat ik geschreven had, want zij is de Sinterklaasgedichtenheld in onze familie. Twee weken later trouwde mijn nichtje en wat zag ze er geweldig uit! Eerste kerstdag waren we gewoon met zijn tweetjes en hebben we allerlei gerechten gemaakt die ik van deze bijzondere vrouw uit Nederlands-Indië kreeg. De dag erna genoten we van een fijne avond met zowel mijn ouders als die van mijn vriend.

Ja, het was een mooi jaar. Niet veel geschreven, wel veel genoten. Ik wens jullie een 2017 met veel grote en kleine genietmomenten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

12 Reacties

 1. Hoi Anita!
  Wat goed, dat terugkijken. Ik kan ook lang ergens “op teren”. Fijn dat je zoveel mooie momenten hebt gehad en ik hoop dat je over een jaar met net zoveel plezier terugkijkt op 2017!!
  Dikke kus Angèle

  Angèle Bik
 2. Mooie blog, Anita! Het is altijd fijn om terug te kunnen kijken in dankbaarheid; moge 2017 jou en de jouwen ook weer prachtige momenten brengen. Liefs van Hanneke
  PS Wat een geweldig heldenverhaal van jou bij de molenaar 🙂

  Hanneke
  1. Dank je wel Hanneke! En ik moet zeggen, zo’n steile trap in de molen vond ik nooit een probleem, maar met een sjaal tot je ogen loop je toch wat minder makkelijk naar beneden 🙂

   Anita
 3. Lieve Anita,
  Prachtige afronding om in dankbaarheid een terugblik te doen op 2016. Heel mooi geschreven!
  Ik ben dankbaar voor de onvoorwaardelijke vriendschap en hoop dat het nog lang mag blijven voortbestaan?
  Big hug en nieuwjaars kusjes!

  Nathalie
 4. Wat een hartstikke leuke blog!
  Kort, lekker to the point en toch heel beeldend!
  Met heel veel plezier gelezen!
  Jullie ook een heel mooi 2017 gewenst!!

  Liefs van ons!!!!

  Trudy

Reacties zijn gesloten.