Bijzondere wildernis

Bijzondere wildernis

3D streetpainting De Nieuwe WildernisEen paar jaar heb ik als waddengids verteld over “onze laatste wildernis”. De Waddenzee is prachtige natuur die het verdient goed beschermd te worden. Toch dacht ik afgelopen jaar bij “wildernis” aan iets anders. Aan nieuwe wildernis, aan De Nieuwe Wildernis.

Twee jaar lang is er gefilmd in de Oostvaardersplassen. Van al dat materiaal is een bioscoopfilm gemaakt van anderhalf uur. Vanaf volgende week draait hij in de bioscopen en iedereen die van BBC Life heeft genoten moet gewoon gaan kijken. Alle anderen ook trouwens.

Gisteren had ik namelijk het voorrecht om bij de speciale voorpremière aanwezig te mogen zijn. Zo bijzonder, zo dichtbij, zo puur; ik heb 97 minuten geboeid gekeken naar deze seizoenen. Niet alleen de vier seizoenen van het jaar, maar ook de seizoenen van het leven. Niet alle dieren hebben een happy end in de film, maar de circle of life is integer vastgelegd.

Geen idee wat de criteria zijn voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar wat mij betreft mag deze film zo verscheept worden naar Amerika. Dat zou een mooie bekroning zijn voor dit bijzondere project!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.