Bijzondere tuin in Duitsland

Bijzondere tuin in Duitsland

WALA tuin - Foto: Anita van Schieveen>>> Delen van dit artikel zijn gebruikt voor een artikel in Dr. Hauschka LifeStyle Magazine, april 2013. <<<

In Dr. Hauschka LifeStyle Magazine van Winter 2011 las ik voor het eerst over de WALA tuin in Eckwälden, Duitsland. Omdat een vriendin die ik zou bezoeken daar vlak bij woont heb ik Dr. Hauschka Nederland gemaild voor meer informatie. En precies in de week dat ik in Duitsland zou zijn was er een rondleiding door de tuin, dus ik heb meteen gereserveerd want ik wilde graag een keer zien waar de ingrediënten van mijn producten vandaan kwamen.

Zeven jaar geleden was ik opzoek naar een schoonheidspecialist. Mijn ervaringen tot dan toe waren dat ik niet echt een klik met die personen had, terwijl je daar toch een uur of langer bent. Via via kreeg ik toen de gegevens van Dr. Hauschka therapeute Odine Ekker. Een afspraak gemaakt en de eerste behandeling was meteen genieten. In alle drukte is dat altijd een heerlijk rustpunt.
WALA tuin - Foto: Anita van SchieveenIk vind het belangrijk om stil te staan bij de mooie dingen van het leven en eerlijke verzorgingsproducten horen daar ook bij. Bovendien reageert mijn huid er heel goed op.

Afgelopen mei kwamen de Duitse vriendin en ik na een flinke zoektocht aan bij de WALA tuin. Eckwälden is niet groot, maar er zijn meerdere locaties van WALA daar. Vanwege de hygiëne mag je niet in de productieruimtes komen, daarom werd er als eerste een film getoond. Deze was in het Duits, maar op de website is hij ook in het Engels te zien. Vervolgens werden we in twee groepen verdeeld en gingen we met een gids de tuin in. De rondleiding was in het Duits, maar zonodig vertaalde mijn vriendin wat voor me. Ik genoot echter ook enorm van foto’s maken! Wat indruk op me maakte was het harde werken van de tuinders, want alles gaat natuurlijk handmatig. Aan de bruine schouders te zien hadden ze er al aardig wat uurtjes opzitten in de tuin.
Stiekem had ik wel gehoopt de kweepeer te zien, het hoofdingrediënt van mijn favoriete dagcrème, maar die wordt helemaal niet verbouwd in Duitsland. De kweepeer komt uit zuidelijkere landen.

WALA tuin - Foto: Anita van SchieveenPrecies op het moment dat de rondleiding was afgelopen begon het te onweren, perfecte timing dus! Snel gingen we naar een andere locatie, waar we na een drankje een demonstratie van Dr. Hauschka gezichtsverzorging kregen. Toen niemand “proefpersoon” wilde zijn stak ik mijn hand op. Ik mocht toen plaatsnemen op de behandelstoel en kreeg een minibehandeling terwijl de regen op het dak kletterde. Lekker ontspannen midden in mijn vakantie dus. Aan het eind kregen we allemaal nog een blikje Dr. Hauschka mini’s mee en was er een einde gekomen aan een geslaagde dag.

3 Reacties

 1. Hoi Anita, ik ben gewoon trots op je, hoe je zo’n leuk artikel voor dr. Hauschka’s Life Style Magazine hebt geschreven. Fijn om zo’n enthousiaste klant en dr. Hauschka-gebruikster te hebben!!!! En de foto’s zijn ook heel mooi! Liefs, Odine Ekker, dr. Hauschka therapeute Almere.

 2. Hoi Anita,

  Je hebt mij ook enthousiast gemaakt over deze dagcreme met je blog.Kun je mij ook vertellen waar ik aan die producten kan komen?

  Groetjes Esther

  Esther
 3. Hoi Esther,
  Leuk om te horen! Sowieso kun je de producten via de webwinkel van Dr. Hauschka kopen: http://www.drhauschka.nl/H5/webwinkel.php
  Bij jou in de buurt zijn dit verkooppunten:
  – Drog. Van Wonderen, De Rede Passage 24, DRONTEN, 0321-315737, http://www.drogisterijvanwonderen.nl
  – EkoPlaza Harderwijk, Hierdenseweg 13-17, HARDERWIJK, 0341-424082, http://www.ekoplaza.nl
  – Boerderijwinkel MMM, Gelderseweg 30-c, ZEEWOLDE, 036-5234964, http://www.zorgboerderijzeewolde.nl
  Fijn weekend en groetjes, Anita

  Anita

Reacties zijn gesloten.