Genoeg tijd om te lezen!

Genoeg tijd om te lezen!

Elk jaar kwam het er niet van: de trein in met het boekenweekgeschenk. Al andere plannen gemaakt voordat ik wist op welke zondag je gratis mocht reizen. Die plannen had ik dit jaar ook, alleen gingen die helaas niet door. Alsnog de trein in dus!

Eerste reisdoel was mijn opa, goed voor 2,5 uur treinen. Ik had mijn e-reader ook wel mee, maar ik begon met het boekenweekgeschenk. Hoefde ik ook niet moeilijk te doen als de conducteur langskwam. Ik had geen idee waar het boek over ging en omdat ik niet van alle genres houd was ik erg benieuwd. Gelukkig sprak de schrijfstijl van Kees van Kooten me erg aan, ik houd wel van af en toe van de hak op de tak springen.

Uiteraard keek ik rond of ik meer mensen met het boekenweekgeschenk zag, maar de meesten zullen niet al om negen uur op pad gegaan zijn. De conducteur knikte gelukkig vriendelijk toen ik mijn boek liet zien.

Na een paar uur bijpraten met mijn opa stapte ik op de volgende trein. Op een heel winderig station aan de andere kant van het land kwam een vriendin me ophalen. Ik had haar al een hele tijd niet meer gezien, dus de tijd vloog om. Fijn om haar weer te zien!

Maar er wachtte nog een reis van bijna twee uur terug naar huis… Opnieuw leestijd dus! Soms zelfs staand, want de rest van de boekenweekgeschenk-reizigers hadden de trein inmiddels ook gevonden. Ook in de laatste trein zaten mede-lezers. Toen mijn boek uit was (geweldig einde!) heb ik hen een beetje geobserveerd. De vrouw van het echtpaar verruilde het boek op een gegeven moment voor een tijdschrift. De man zag ik regelmatig zachtjes grinniken, geen idee bij welke passages, ze zaten te ver weg om een gesprekje mee aan te knopen. Ook dit aanknopen van een gesprekje komt in het boekenweekgeschenk ter sprake, maar voor degenen die het boekje nog niet gelezen hebben: ik zal niets verraden!