Boekendromen

Boekendromen

Boekenbankje voor boekendromenIk ben nooit zo van de interieurstyling geweest. Er viel naar mijn mening ook niet veel te stylen als de enige plek voor je wasdroogrek in de woonkamer was. Maar nu met meer ruimte blijk ik het toch best leuk te vinden om in tijdschriften en op Pinterest inspiratie op te doen. Al blijft mijn liefde voor berken bestaan, ook al is dat helemaal niet meer hip geloof ik.

Veel van de dingen die ik tegenkom die ik leuk vind hebben met boeken te maken. Ik droomde vijftien jaar geleden al over zo’n enorme boekenkast met een ladder om overal bij te komen. Dat blijft bij dromen want we hebben uiteindelijk gekozen voor een verspreiding van de boekenkasten op elke verdieping. Ook kwam ik prachtige oplossingen tegen van boekenkasten tot in de nok van zolder. Hier gooit een plat dak van onze zolder roet in het eten. Zonder nok kun je weinig tot de nok toe vullen met boeken. Klein detail dat op zolder sowieso de boeken van mijn vriend staan, dus ik kan dromen wat ik wil, daar tellen zijn dromen.

Gelukkig heb ik op de eerste verdieping een plekje voor al mijn boeken die niet in de woonkamer staan. Hier kon ik me helemaal uitleven met mijn dromen, al moet je dat soms even de tijd geven. Zo had ik wel een vage droom over een bankje om lekker op te lezen met boeken en tijdschriften eronder. Ik vond wel wat ideetjes, maar ik werd er nog niet helemaal warm van. Soms stonden er halbankjes in de reclamefolders, maar die waren vaak aan de kleine kant. Omdat er genoeg andere dingen te doen waren liet ik het even verder sudderen. En toen kwam de nieuwe Ikea-catalogus.

Terwijl ik die aan het doorbladeren was zag ik mijn bankje staan! Bij de foto stond “Je kan je eigen opbergbank maken van keukenkasten met comfortabele kussens erop.”. De klantenservice van Ikea heeft voor me uitgezocht waar het bankje precies van gemaakt was en ik heb er met dank aan mijn ouders een eigen draai aan gegeven: wat diepere kastjes, een extra kastje erbij en vervolgens de oude caravankussens van mijn ouders erop. Ik ben er helemaal blij mee!

4 Reacties

  1. Hoi Anita,

    Goed gedaan! En dat van die boekenkasten-met-ladder zal wel in de familie zitten: je oom vindt dat ook nog steeds prachtig. Leuk om te zien dat jullie doorgaan om er echt jullie droomhuis van te maken!

    Liefs
    Angèle

    Angèle Bik-Schneijderberg

Reacties zijn gesloten.