Uitdaging

Uitdaging

Het Schip in Amsterdam - Foto: Anita van SchieveenOp de website van mijn fotoclub heb ik geschreven dat het lidmaatschap me uitdaagt om steeds nieuwe dingen te proberen met fotografie. Een van de onderwerpen die ik niet snel uit mezelf zou opzoeken is architectuur. Ik vind het wel interessant om dat mooi vast te leggen, maar als je met ruim twintig medefotografen op pad gaat is het best lastig om een originele invalshoek te vinden.

Begin van de maand was de bestemming van onze “doedag” de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Een van de leden wist hier veel over te vertellen en nam ons mee door de wijk. Het Schip is het meest opvallende gebouw hier. Ontworpen door Michel de Klerk in de stijl van de Amsterdamse School, waarbij niet alles functioneel hoefde te zijn. Er zit tegenwoordig ook een museum in het gebouw, met het oude postkantoor en een oude arbeiderswoning.

Op zo’n dag ben je voortdurend aan het kijken met het fotografen-oog. Overal zie je bijzondere dingen, maar het meeste zien de anderen ook natuurlijk. Toch maar de gok genomen en gekozen voor een foto die ik allesomvattend vond. Als je bij de bespreking op de clubavond dan van iemand hoort “ik heb die hele spiegel niet gezien” dan heb je blijkbaar toch goed gekeken. En als je dan de volgende ochtend een mailtje ontvangt dat je derde bent geworden met de maandfoto, dan word je extra blij!

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.