Genieten van kerst tot de laatste dag van 2012

Genieten van kerst tot de laatste dag van 2012

Kerst in de Orchideeën Hoeve – Foto: Anita van SchieveenVoor veel mensen bestaan de feestdagen uit stress en verplicht gezellig doen. Daar heb ik gelukkig geen last van. Ik geef wel toe dat ik beide kerstdagen niet thuis was dit jaar, dus veel reden tot stress was er ook niet. Maar ik geniet ook oprecht van deze dagen.

De ouders van mijn vriend kwamen dit jaar met een heel leuk voorstel: op eerste kerstdag zijn we naar de Orchideeën Hoeve geweest! Lekker rustig, heel afwisselend en zeer fotogeniek. Ik dacht dat het alleen orchideeën zouden zijn, maar er was echt van alles, inclusief een vlindertuin en een lorituin met kleine papegaaien. Het leverde ruim tweehonderd foto’s op!

Elk jaar vieren we ook kerst met ooms en tantes en (een deel van) de neven en nichten. Dit jaar aan de andere kant van het land, maar als je bij binnenkomst heel hard “Anitaaaaa!!!” hoort en je nichtje van acht langs al het andere bezoek heen rent om je een knuffel te geven dan smelt je wel even. Ik voel me dankbaar met mijn familie. Ook glutenvrij eten is geen enkel probleem, een telefoontje om alles door te spreken en ik kan genieten van een heerlijk driegangendiner.

Je zou denken dat je na twee kerstdagen wel genoeg van eten hebt, maar omdat we ons niet enorm vol hadden gegeten viel dat best mee. Dus donderdag zijn mijn vriend en ik met een kookboek van Jamie Oliver op de bank gaan zitten om wat uit te kiezen. Het werd kip met sinaasappel en daarbij aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven. Heerlijk om zo ongedwongen in de keuken bezig te zijn en daarna lekker van het resultaat te kunnen genieten.

Glutenvrije Oliebollen – Foto: Anita van SchieveenZaterdag was het oliebollentijd! Ik had het al een paar jaar niet meer gedaan, maar ik was het gelukkig nog niet verleerd. Dus ook met oud & nieuw kan ik glutenvrij genieten! Al heb ik er natuurlijk zaterdag ook meteen eentje geproefd…

En vandaag is de laatste dag van 2012. Ik denk terug aan de mooie dingen die dit jaar op mijn pad zijn gekomen en ben benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen! Ik wens iedereen een hele gezellige jaarwisseling toe!