Terug in de tijd

Terug in de tijd

Muiderslot - Foto: Anita van SchieveenIk was niet heel creatief vroeger, maar ik heb toch wel het een en ander geknutseld in mijn kinderjaren. Ik herinner me van het bezoek aan het Muiderslot dat ik daarna een heel kasteel nabouwde van hagelslagpakken en keukenrollen. Vooral de kantelen spraken tot de verbeelding.

Deze knutsel-herinneringen kwamen niet zomaar naar boven. Met de museumkaart bezochten we zaterdag na jaren opnieuw het Muiderslot. En tegenwoordig zijn er ook valkeniers aanwezig, die erg enthousiast vertelden over hun vogels. Iedereen mocht de Europese Oehoe aaien, een van de grootste uilen ter wereld. Ik ging juist niet richting de mensenmassa om dat mee te kunnen maken, er was namelijk ook nog een piepkleine uil Calimero. Drie jaar oud, 120 gram en ze mocht bij mij op mijn arm, de blijmaker van de dag! Overigens dachten ze tot voor kort dat het een mannetje was, totdat ze twee eieren legde. Volgend jaar krijgt ze een vriendje.

Hoewel ik als kind het leven in een kasteel wel zag zitten, ben ik nu toch wel erg blij met een woning zonder wenteltrappen en met wat grotere ramen. Maar het was een geslaagde dag terug in de tijd van zowel mijn eigen jeugd, als die van de Nederlandse geschiedenis.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.