Muzikale mix met zomerzon

Muzikale mix met zomerzon

Uitgast - Foto: Anita van SchieveenEr zijn van die festivals waar je al jaren naartoe wilt, maar waar het steeds niet van komt. Afgelopen weekend was er zo’n festival en het was niet Lowlands, want daar ben ik tien jaar geleden al geweest!

Elke zomer is er in augustus Uitgast in Natuurpark Lelystad. Klassieke muziek met diverse andere muziekstromingen ernaast. En dat op een prachtige locatie natuurlijk. Er werd behoorlijk slecht weer voorspeld, dus ik zag ons al zitten met paraplu’s, maar alle regen viel vroeg in de ochtend. Met een zonnebril op konden we dus genieten van een cello octet met mezzosopraan Karin Strobos en daarna van de swingende Amsterdam Klezmer Band. Waarschijnlijk hele andere muziek dan aan de andere kant van de Flevopolder, maar niet minder mooi! Al zijn mijn vriend en ik fan van The Piano Guys waar, ondanks de naam, veel cello’s gebruikt worden zoals in deze The Cello Song. We hadden het cello octet dus het liefst ook even zonder zang willen horen, maar dat zat er dit keer niet in.

Toen ook iedereen uitgedanst was bij de klezmermuziek, gingen wij nog even heel tactisch naar de everzwijntjes. Het parkeerterrein was namelijk overvol, dus zo vermeden we de drukte. En we wisten dat er net jonge biggetjes (eigenlijk heten ze frislingen) geboren waren! Ze waren te snel voor mijn camera, maar wel heel schattig om te zien. Helemaal rozig van de zon gingen we weer naar huis, blij dat ik het dit jaar eindelijk heb mogen meemaken!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.